Scott Amyx to Speak at Future Port Prague in Czech Republic

2799

Festival inovací představí budoucnost energetiky a kryptoměn

Scott Amyx covered in Týden.cz Czech Republic publication:

Letošní ročník přehlídky inovací a technologií Future Port Prague přinese proti loňsku dvě nová témata, budoucnost energetiky a technologie blockchain. Na rozdíl od loňska akce potrvá dva dny a představí se na něm i odborníci, kteří se zabývají psychikou člověka ve světě budoucnosti. Posílené bude také téma etiky umělé inteligence. Řekl to zakladatel festivalu Martin Holečko.

Z lidí, kteří v Praze byli už loni, na Future Port Prague zavítá specialistka na umělou inteligenci ze Singularity University v USA Nell Watsonová. “Jak se umělá inteligence a roboti čím dál víc stávají součástí našich životů, přináší to s sebou různé etické otázky. Problematikou “machine ethics” se bude Watsonová zabývat na odborném sympoziu AI Ethics Summit se světovými špičkami na tuto problematiku, které bude součástí festivalu,” řekl Holečko.

Dalším expertem, který přijel i loni, je Scott Amyx. Věnuje se internetu věcí, konceptu chytrých měst i otázce, jak se změní role člověka v budoucnosti, kde za něj práci zastanou inteligentní stroje. Letos mu má o tomto problému vyjít kniha. Spojení člověka a techniky se v poněkud jiném smyslu věnuje další pozvaný odborník, britský profesor kybernetiky Kevin Warwick. “Zkoumá dopady implantované elektroniky propojené na nervovou soustavu na psychiku. V minulosti si například on a jeho žena nechali voperovat zařízení pro přenos signálu na dálku mezi jejich nervovými soustavami. Warwick tím zkoumal i empatii,” popsal Holečko.

How are you striving? Order Strive today to start your journey to a life of fulfillment and joy, one that holds the possibility of discovering your fullest potential.